Koken en eten, dat is wat ik het liefst doe. Dat is iets wat altijd al in mijn hoofd spookte maar waar ik achter kwam werkend in een Parijse bakkerij, 18 jaar oud. Na de middelbare school ging ik zonder plan of doel een tijdje in Parijs wonen. Ik kwam terecht bij Rose Bakery, waar ik mocht werken ondanks mijn gebrekkige Frans. Daar besloot ik mijn werkende leven aan eten te wijden.

Terug in Amsterdam kookte ik onder andere in Café Schiller, de Plantage, Het Vuurtoreneiland, Caffè Toscanini, Coba en Café de Klepel.

Langzaam verschoof mijn werk van beuken in de keuken naar allerlei andere zaken rond het hoofdonderwerp van mijn leven.

Jonah Freud vroeg mij met haar een boek over het conserveren van eten te schrijven. In 2020 verscheen mijn eerste boek, Inmaken (Nijgh Cuisine). Hierin geven Jonah en ik meer dan 300 recepten voor het inmaken van vooral in Nederland makkelijk te verkrijgen groente en fruit. Maar ook manieren om kaas te bewaren en vlees of vis te verwerken staan erin.

In hetzelfde thema maakten Jonah en ik nog twee kleine boekjes, Chutneys en Zuur, en Drankjes.

In 2022 kwam mijn eerste eigen boek uit. Switi Sranan (Carrera Culinair). Hierin leg ik uit hoe de Surinaamse bevolking in elkaar steekt aan de hand van het eten. Tijdens het maken van dit boek deed ik onderzoek naar de herkomst van de gerechten. Het was mijn doel aan de hand van het eten uit te leggen hoe de kleurrijke bevolking van Suriname in elkaar steekt.

In 2023 verschijnt mijn volgende boek, over alle ins en outs van het wokken. Daarnaast ontwikkel ik recepten voor Allerhande, ben ik foodstylist en schrijf ik columns en recepten voor de Tummie Magazine, het mooiste eettijdschrift van het Nederlandse taalgebied. Ook werk ik nog af en toe in de keuken van Café de Klepel in Amsterdam.

Hmmmm