Boeken

Switi Sranan

In Switi Sranan vier ik in 120 recepten de culinaire rijkdom van het land van mijn vader: van samosa's en bakkeljauwkroketjes tot salade van bakbanaan en roti met alles erop en eraan. En van saotosoep en snert (ja echt) tot pom, peperganache en tangy tamarindepunch.

Suriname is een land met een belangrijk verhaal dat niet beter verteld kan worden dan aan de hand van eten. Naast de Inheemse bevolking bestaat de Surinaamse maatschappij voor het grootste deel uit Hindoestanen, Creolen, Marrons, Javanen en Chinezen. Hun verhalen vertel ik door je de gerechten te leren die zij meebrachten.

Inmaken

Jonah Freud en ik geven in dit boek meer dan driehonderd recepten om fruit en groenten, maar ook vlees en vis in te maken en daarmee te bewaren voor later. Van kwetsenchutney en aardbeienjam tot het zelf inleggen van ansjovis en een pickle van watermeloenschil.

Drankjes

Het inmaken bevoel ons goed, dus we maakten nog twee kleinere inmaakboekjes. In Drankjes geven Jonah Freud en ik veertig inmaakrecepten voor koude en warme drankjes, zoals siropen, likeuren en punch. Van een zomerse rozensiroop en een vijgenbladlikeur tot een herfstachtige massala-thee en een winters levenswater.

Chutneys & Zuur

Jonah en ik geven 40 recepten voor originele en smaakvolle chutneys en ingelegd zuur, van traditionele favorieten tot creatieve verrassingen. Makdous, ingelegde pepers, gember chutney of een pickle van knoflook bijvoorbeeld.